Marketinginnovatie in uw buurt

Posted on

Het Chartered Institute of Marketing definieert marketing als “het proces verantwoordelijk voor het identificeren, anticiperen op en voldoen aan eisen van de klant winstgevend.” Een ander concept is de value-based marketing, die de rol van marketing bij te dragen aan vergroting van de aandeelhouderswaarde staat. In deze context wordt marketing gedefinieerd als “het proces dat tot doel heeft om het rendement voor de aandeelhouders te maximaliseren door het ontwikkelen van relaties met gewaardeerde klanten en het creĆ«ren van een concurrentievoordeel.” Marketing praktijk de neiging om te worden gezien als een creatieve industrie in het verleden, die reclame, distributie en verkoop, Merchandise ondersteuning inbegrepen.

Echter, omdat de academische studie van marketing maakt uitgebreid gebruik van de sociale wetenschappen, psychologie, sociologie, wiskunde, economie, antropologie en neurowetenschappen, is het beroep nu algemeen erkend als een wetenschap, waardoor tal van universiteiten om Master-of-Science (MSc) bieden ‘s. Het totale proces begint met marketing research en gaat door marktsegmentatie, business planning en uitvoering, eindigend met pre-en post-sales promotionele activiteiten. Het is ook gerelateerd aan veel van de creatieve kunsten. De marketing literatuur is ook bedreven in het opnieuw uitvinden van zichzelf en haar woordenschat op basis van de tijden en de cultuur. Browne (2010) blijkt dat supermarkten miljoenen dollars te besteden intensief onderzoek en het bestuderen van het gedrag van consumenten. Hun doel is om ervoor te zorgen dat klanten hun winkels te verlaten om veel meer dan ze oorspronkelijk gepland. ‘Choice’ onderzocht de theorie van de trolleyology vinden dat veel winkelend publiek instinctief naar rechts kijkt als ze in de supermarkt.